HTML

Csatornázási program Érden

Érden és a környező településeken EU-s források igénybevételével csatornázási program valósul meg. Az érintett ingatlantulajdonosok létrehozták az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulatot, amelyen keresztül részt vesznek a projektben. A blogban információkat találsz a programról, az aktuális fejleményekről, háttérinformációkat olvashatsz.

Friss topikok

Mi újság a közműtársulat háza táján?

2009.04.01. 23:33 Simó Károly

Egyre több helyen hallom, hogy azok, akik a tavaly beléptek a csatorna társulatba, kérdezik, hogy mi az újság a Társulat háza táján? Valahol érthető, hisz a tavalyi év egy nagyon intenzív időszak volt a kommunikációs szempontjából is. 2008 április 17-én indultunk a szervezéssel amely egészen szeptember 30-ig tartott.

Ez időszak alatt több módon próbáltuk eljuttatni az információkat: szórólapon, helyi újságokban, helyi TV-ben, lakossági fórumokon. A szervező cég képviselői személyesen is felkeresték otthonukban hétvégeken a tulajdonosokat.

Úgy terveztük -és úgy tűnik, jól- hogy a különböző csatornákon eljuttatott információk ismertté teszik a csatornázási programot az érintettek körében és támogatás fogunk kapni. Azért mondom, hogy sikerrel, ugyanis több mint 12.000 család nyilatkozott úgy a 17.000-ből, hogy részt szeretne venni a programban és hajlandó fizetni a rá eső részt.

Szóval érezzük azt az igényt, hogy az érintettek szeretnék tudni, hogy mi történik, mi várható. Erre számítottunk is, ugyanis az pályázat beadásától három szálon futnak a történések:

1. Az EU-s pályázat értékelése, majd később a kormány, illetve az EU bizottság általi jóváhagyása. Ez az eredeti terv szerint is egy több hónapos folyamat. A pályázati útmutatót illetve az eddigi pályázatok során észlelet tapasztalatot figyelembe véve aláírt és brüsszeli jóváhagyással rendelkező támogatási szerződés legkorábban 2009 őszén lesz.

2. Ezzel párhuzamosan folyik a projekt megvalósításának előkészítése. Ha a folyamatokat visszafele nézzük, akkor a kivitelezéshez közbeszerzésen kiválaszott kivitelező kell. A közbeszerzéshez (pár hónap idő mellett) tenderterv kell, amelynek az alapja a kiviteli terv. A kiviteli terv készítéséhez közbeszerzésen kiválasztott tervező kell. Most tartunk ott, hogy a szabályoknak megfelelően minőségbiztosított közbeszerzési kiírás van a tervezésre és elindulhat a tervező kiválasztására a közbeszerzés. Remélem, idén nyáron elkészülhetnek a kiviteli tervek és őszre készen áll majd a tender-terv, ami alapján a brüsszeli jóváhagyás után azonnal indítható lesz a közbeszerzés a kivitelezőre.

3. A csatorna társulat működése. Azok, akik a részletekben fizetést válaszották, 2008 októbertől fizetik a részleteket. Voltak apróbb zökkenők az adminisztrációval (nem a jó címre kapták a csekket, később indult be a csoportos beszedés), de most már beindult a normális működés. Kb. 10.500 LTP szerződő van, az ő befizetéseiket azonosítani kell, majd a befizetett összegből az LTP számlára szánt összeget továbbutalni.
Egy ekkora ügyfélkörrel rendelkező cégben a Társulat elnöke, egy főállású ügyfélszolgálatos, egy részmunkaidőben dolgozó segítő dolgozik,  és jómagam -amikor szükség van rám- besegítek nekik. De azt tervezem, hogy majd írok a napi munkáról egy külön postban.

Szóval a társulatnál eddig a befizetéseket rendben sikerült feldolgozni ,a továbbutalandókat továbbutalni és a működési költségket minimálisra szorítani. Ez mellett pedig állni a rohamot, amelynek során rengetegen érdeklődtek telefonon, emailben, illetve a társulati irodában az Alispán u. 8-ban.

Jó lesz ez! :)

u.i. Itt látható egy nemrég sugárzott beszélgetés velem az ÉRdi TV-ben a csatornázás aktuális fejleményeiről.

Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat nfü csatorna keop érd társulat közmű csatornázás ltp

A bejegyzés trackback címe:

https://erdicsatornazas.blog.hu/api/trackback/id/tr481040911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása