HTML

Csatornázási program Érden

Érden és a környező településeken EU-s források igénybevételével csatornázási program valósul meg. Az érintett ingatlantulajdonosok létrehozták az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulatot, amelyen keresztül részt vesznek a projektben. A blogban információkat találsz a programról, az aktuális fejleményekről, háttérinformációkat olvashatsz.

Friss topikok

Hol tart a KEOP?

2009.09.04. 09:06 Simó Károly

Úgy döntöttem, hogy mostantól a nem kimondottan érdi dolgokról amelyeket amúgy is követek, egy másik helyen fogok írni.

Ezentúl tehát érdemes figyelni a másik blogot is, amelynek első bejegyzése egy tegnapi, KVVM által szervezett konferencia szubjektív kommentje! :)

Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat projekt keop minisztérium nagyprojektek kétfordulós

A közbeszerzési eljárások szépségei

2009.08.27. 08:16 Simó Károly

Nyíregyházán jogorvoslati eljárások miatt csúszik a csatornázási munkálatok megkezdése. Sajnos nem egyedi eset, és annélkül, hogy bármit tudnék így kívülről az ügyről, szurkolok nekik, hogy minél előbb lezárhassák. Legyen bárki is a nyertes, csak legyen  és indulhasson már a munka! Mert annál semmi sem rosszabb, mint amikor hónapokig folyik a jogászkodás, a paragrafusvadászat, hogy a referenciaigazoláson a pecsét látható volt-e vagy sem, Magyarország harmadik legnagyobb városa "nagyvárosias környezetnek" számít-e vagy sem (megtörtént kifogás!!)

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat közbeszerzés csatornázás nagyprojekt

Mi van, ha valaki nem akar fizetni érdekeltségi hozzájárulást? (videólinkkel!)

2009.07.25. 11:11 Simó Károly

A társulat szervezés során több lakossági fórumon felmerült a kérdés: mi a szabály azokra nézve, akik nem akarnak fizetni? Egy hölgy igen határozottan követelte, hogy azoknak az ingatlanára, akik nem akarnak fizetni, azonnal jegyezzen be jelzálogot a társulat. Ezt természetesen azonnal nem teheti meg a társulat. Az igazságosság azonban megköveteli, hogy mindenki, aki tagja a társulatnak, egyformán vegyen részt a közös teherviselésben.

4 komment

Címkék: csatorna hozzájárulás társulat végrehajtás részletfizetés érdekeltségi kényszerérdekelt

Mikor lesz az én utcámban is csatorna?

2009.07.15. 08:19 Simó Károly

Természetes, hogy az érintetteket elsősorban az érdekli, hogy az ő utcájában mikor keződik az építkezés, mikor köthet rá leghamarabb a csatornára.Erről azt érdemes tudni, hogy az Érden  közel 17.500 ingatlan előtt a közcsatorna megépítése és rákötésánek ütemezése műszaki illetve gazdasági szempontok alapján történik. Pontos ütemezésről természetesen csak akkor lehet beszélni, ha lezárult a kivitelezésre kiírt közbeszerzés és a kivitelező elkészítette az ú.n. “organizációs tervet”.

Szólj hozzá!

Címkék: építés terv utcák ütemezés organizációs vízgyűjtő

Csoportos beszedések-az egyik bank újból hibázott

2009.07.06. 20:43 Simó Károly

Az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulatnál igyekszünk az ügyfelek igényeihez igazodni és lehetővé tenni minden elérhető fizetési módot. Ezért már az első hónapoktól kezdve felállítottuk azt a rendszert, amelynek segítségével teljesíteni tudjuk a csoportos beszedéseket. Voltak zökkenők, de folyamatosan tárgyaltunk a bankokkal a kellemetlenségek elhárításán. Több hónapba telt mire a bankközi GIRO elszámolási rendszerbe be tudtunk lépni, de kitartással és türelemmel megoldottuk :)

Szólj hozzá!

Címkék: program rendszer csatorna csoportos hozzájárulás társulat befizetés informatikai csatornázás giro érdekeltségi nyilvántartó viziközmű beszedés

A magyar kormány is támogatja az érdi csatornázási programot

2009.07.03. 18:01 Simó Károly

Ma közölték hivatalosan is sajtóközlemény formájában, hogy a kormány szerdai ülésén hivatalosan is meghozta a támogatásról szóló döntést. Ez azt jelenti, hogy meg lehet kötni a támogatási szerződést és rövidesen indulhat a beruházás.

A teljes közlemény szövege alább olvasható:

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat környezetvédelem érd nagyprojekt

Újabb csatornázási projektre jött meg a brüsszeli IGEN!

2009.06.24. 21:11 Simó Károly

Nyíregyházán 12,7 milliárd forintos szennyvízfejlesztési program indulhat-jelentették be ma a kormányszóvivői tájékoztatón.

Pörög tehát az EU-s döntéshozatal. A nyíregyházi projektet decemberben küldték ki Brüsszelbe, ez azt jelenti, hogy 6 hónapos EU Bizottsági átfutási idővel lehet számolni.

Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat környezetvédelem brüsszel csatorna értékelés fi kvvm nagyprojekt

Küldöttgyűlést tartott az Érdi Csatornamű Társulat

2009.06.04. 20:49 Simó Károly

Megtartotta éves rendes küldöttgyűlését a Társulat. Az ülés egyik napirendi pontja volt a legutóbbi (2008 novemberi) küldöttgyűlés óta eltelt időszak beszámolja. Az alábbiakban olvasható a beszámoló szövege.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat hozzájárulás érd társulat csatornázás ltp érdekeltségi csatornamű küldött közműépítés

Az NFÜ pozitív döntéssel lezárta a pályázatunk értékelését!

2009.05.28. 16:12 Simó Károly

Már nagyon vártuk azt a hírt, amely végre ma megjelent az NFÜ honlapján: az Érd és térsége csatornázási projekt felkerült a támogatott projektek listájára!

Ez azt jelenti, hogy remélhetőleg a kormánydöntés után még nyáron kimehet Brüsszelbe a pályázat és év végére megszülethet a támogatási döntés!

Nem volt sétagalopp, az biztos. :)

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: eu döntés pályázat támogatás keop nagyprojekt

Keressük Rácz/Rácznét!

2009.04.22. 21:28 Simó Károly

Havonta több, mint tízezer befizetést dolgozunk fel a társulatnál. Több módon is fizethetnek az ügyfelek: postai "sárga" csekken, banki átutalással, OTP-ben befizetve a sárga csekket, vagy csoportos beszedési megbízással.

Minden ügyfélnek az azonosítója alapján a nyilvántartó programból percek alatt meg lehet nézni, mikor, mennyi pénz érkezett be, mennyit utalt tovább a társulat.

A postai csekkekről az adatokat pár napos átfutás után küldi a posta elektronikusan, ezt a nyilvántartó programunk automatikusan feldolgozza a befizető-azonosító alapján.

Szólj hozzá!

Címkék: program csatorna hozzájárulás feldolgozás érd társulat befizetés csatornázás érdekeltségi nyilvántartó sárga csekk

Hogyan dönt Brüsszel a nagyprojektekről?

2009.04.02. 13:26 Simó Károly

Most olvasom, hogy a decemberben Brüsszelbe kiküldött nyíregyházi csatornázási projekt másfél-két hónap múlva már megkaphatja a brüsszeli jóváhagyást. A korábban kiküldött békéscsabai csatornázási projekt pedig már az értékelés utolsó szakaszában van.

Ezek jó hírek, ugyanis úgy tűnik,valóban igyekeznek az EU-nál is a lehetős leggyorsabban a végére járni a nagyprojekteknek, beválik a hazai szakemberek korábbi „jóslata”, miszerint várható, hogy fölgyorsul a döntéshozatal.

Szólj hozzá! · 3 trackback

Címkék: pályázatok eu környezetvédelem nfü csatorna keop városfejlesztés közmű csatornázás nagyprojekt

Mi újság a közműtársulat háza táján?

2009.04.01. 23:33 Simó Károly

Egyre több helyen hallom, hogy azok, akik a tavaly beléptek a csatorna társulatba, kérdezik, hogy mi az újság a Társulat háza táján? Valahol érthető, hisz a tavalyi év egy nagyon intenzív időszak volt a kommunikációs szempontjából is. 2008 április 17-én indultunk a szervezéssel amely egészen szeptember 30-ig tartott.

Szólj hozzá!

Címkék: eu pályázat nfü csatorna keop érd társulat közmű csatornázás ltp